Hondenkapsalon Kwispeltijd

Kortharige vacht

Verharen van de kortharige vacht:
Zoals iedereen weet kunnen kortharige vachten erg verharen. Deels is dit de natuur (kortharige rassen kunnen wel van nature 3-4 keer per jaar verharen terwijl 2 keer standaard is) en deels kan aanhoudend verharen ook veroorzaakt worden door te veel, te hard te borstelen.

Hoe hard kan ik dan borstelen:
Probeer maar eens uit: houd de borstel op uw hand en ga erover heen zoals u dat bij uw hond ook doet. Vind u het een beetje hard? minder dan ook bij uw hond. Over het algemeen is de druk die je geeft zoals met relaxt aaien hetzelfde als bij bostelen. Harder hoeft echt niet!

Borstel vooral niet te vaak, u versnelt zo de verharing. Elke keer als u borstelt om de losse haren eruit te halen, trekt u nieuwe - ingroeiende - haren ook elke keer een klein stukje mee. Uiteindelijk komen deze sneller los (omdat eraan getrokken word) en de huid wil niet kaal worden, hij heeft immers de vacht nodig om bescherming te hebben. Zo word de cyclus steeds sneller herhaald en gaat de hond steeds sneller verharen.

Wat raad u mij dan aan om te doen:
De losse haren kunt u ook met uw hand er af 'vegen' over het algemeen is de druk die u met uw hand zet minder hard als met een borstel. Wat ook een goede tip is om met een vochtig washandje over uw hond heen te gaan - uiteraard met zachte touch - u zult zien dat er ook veel haar blijft 'hangen' aan het washandje. Tijdens de warmere dagen - grofweg voorjaar tot najaar - is zwemmen super goed voor uw hond!

Dit zijn de tips die ik al mijn klanten meegeef zodra ze bij mij komen vanwege verhaar problemen, zeker in combinatie met de badmethode heb ik al vele honden flink zien verminderen met verharen!

Onze oplossing:
Met erg verharen kunnen wij u helpen d.m.v. de badmethode. Samen met u kijken we voor de beste behandeling, deze vaak het verharen tot 75% verminderd. Onder het kopje badmethode staat nog wat meer informatie. Net als hier boven beschreven staat, geheel zonder uw hulp lukt het niet, een beter en sneller resultaat is er altijd als u meehelpt.

Een voordeel is dat na een bezoek aan de trimsalon u lang niet zoveel haar van uw hond meer in huis zult vinden en deze er weer uitziet als 'nieuw' !