Hondenkapsalon Kwispeltijd

Badmethode en verharen

Het doel van de badmethode is om in één keer zoveel mogelijk van de losse ondervacht en losse haren te verwijderen.

Onze werkwijze:
De behandeling begint met een bad. Speciaal op uw hond afgestemde shampoo word zorgvuldig ingemasseerd - een heuse wellness treatment - en dit laten we iets langer weken dan bij een normale wasbeurt. Op deze manier komt al een groot deel van de vacht los. Loszittende en half loszittende haren zijn poreus en kunnen door deze methode goed het water opnemen, waardoor ze zwaar worden en makkelijk te verwijderen zijn.

De hele droge vachten behandelen we ook met crème spoeling om de vacht van binnenuit meer voeding te geven. Vervolgens blazen we de hond droog met een waterblazer (een zeer krachtige fohn) en komen vrijwel alle loszittende haren uit de vacht. Ook hier blazen we ongeveer twee keer zo lang dan bij een 'normale' wasbeurt. De haren hebben iets langer de tijd nodig om uit de vacht te raken. Afhankelijk hoe de vacht is en wat er uit is gekomen, kan hierna altijd nog speciaal ontwolmateriaal gebruikt worden. Op deze manier spaar je de huid zoveel mogelijk van de hond - er word niet tot nauwelijks met grove ontwol harken gewerkt - en is dus veel huidvriendelijker! Vaak - zeker met de verhaartypes - is alleen de waterblazer genoeg. Tot slot word de vacht goed doorgekamd/geborsteld en indien nodig ontklit

Eindresultaat:
Het eindresultaat is een gezonde, glanzende, vaak vlakliggende vacht. De dode onderwol – en losse haren - zijn verwijderd en zo komt er weer lucht in de vacht. Afhankelijk van de hond en het soort vacht - Wij adviseren u hierbij - zal de hond zo’n zes weken tot drie maanden aanzienlijk minder verharen, en vind u aanzienlijk minder haren in uw huis! Het kan zijn dat in het begin uw hond baat heeft om vaker voor een behandeling te komen en na verloop van tijd - als de vacht meer rust krijgt - zelfs met minder vaak toe kan. Bedenk wel dat als uw hond al langere tijd last heeft van verharen het - helaas! - niet in een paar keer opgelost is. Om te helpen in het proces hebben we een aantal tips neergezet bij kortharige vachten en stokharige vachten. Uiteraard kunt u altijd vragen voor advies specifiek voor uw hond.